В закладки
94% dintre pedagogi sunt vaccinați
13.09.2021, 17:02
Aproximativ 94 la sută dintre angajații școlilor și grădinițelor din Capitală sunt vaccinați împotriva coronavirusului cu, cel puțin, o doză. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban. El a menționat că ceilalți șase la sută, care nu și-au administrat preparatul, au contraindicații de la medic. Pentru ei, autoritățile vor acoperi costul testelor la prezența infecției o dată la două săptămâni.

Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, rata înaltă de vaccinare împotriva coronavirusului în rândul cadrelor didactice se datorează campaniei de informare desfășurate la nivel municipal.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Astfel, vom asigura în siguranță procesul educațional, cu prezență fizică. La nivel municipal, am depus eforturi enorme, pentru a atinge această rată de vaccinare. Le mulțumesc profesorilor, care au dat dovadă de solidaritate și responsabilitate, le mulțumesc personalului medical implicat în procesul de vaccinare. Este un efort uriaș și dedicație exemplară. Acest rezultat este datorită faptului că grupuri de medici au discutat cu fiecare angajat din școală și au informat despre importanța vaccinării”.

Autoritățile Capitalei au achiziționat 2.318 teste, la prețul de 93 de lei, pentru testarea gratuită a angajaților din educație, care nu s-au vaccinat, a specificat primarul general, Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Vaccinarea și testarea trebuie asumată de autorități, și nu pusă pe seama medicilor, pedagogilor, bucătarilor, dădacelor, educatorilor și tot așa mai departe. Am procurat, la prima etapă, teste rapide, prin contract de valoare mică, în sumă de până la cea prevăzută de legislație - 2.318 teste validate pentru testare în Uniunea Europeană, 800 de teste le avem din donații. Un test rapid a fost achiziționat de municipalitate cu 93 de lei. Atenție, din contract cu valoare mică, față de 250, 300 de lei și peste în rețeaua instituțiilor medicale unde îi trimite Guvernul pe profesori, pe dădace, pe paznici, pe măturători”.

Autoritățile Capitalei vor repartiza în fiecare școală câte 100 de teste rapide.

NTV moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.