В закладки
Furculiță susține că ideea formării unui bloc de stânga a apărut cu mult timp în urmă
20.05.2021, 09:22
Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că ideea formării unui bloc de stânga în Republica Moldova a apărut cu mult timp în urmă. Deputatul a declarat, la Publika TV, că necesitatea consolidării eforturilor celor două mari forțe politice: PSRM și PCRM, a fost motivată de pericolul care planează asupra suveranității Republicii Moldova, cererile venite din partea alegătorilor, dar și de ultimele decizii emise de Curtea Constituțională.

Corneliu Furculiță a remarcat că membrii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au făcut parte din aceiași echipă care a guvernat țara în primul deceniu al secolului XXI, o perioadă marcată de stabilitate, bunăstare și liniște.

”Sunt membrii aceleiași echipe care au guvernat țara în anii 2000-2009, perioadă în care s-a dezvoltat mediul de afaceri, s-au majorat salariile, se achitau prestațiile sociale. A fost o perioadă bună în istoria țării și cred că fiecare cetățean își amintește cu nostalgie de acele vremuri”, a menționat parlamentarul.

Potrivit lui Furculiță, ambele formațiuni politice conștientizează că acum există riscul ca Republica Moldova să-și piardă suveranitatea și au aceiași dorință de a depune eforturi pentru a stabiliza situația și pentru a asigura dezvoltarea economică, socială și creșterea bunăstării cetățenilor.

Deputatul PSRM a mai declarat că decizia de a-l include pe Vladimir Voronin primul pe lista electorală a blocului a fost luată de întregul colectiv și reprezintă un gest de respect față de această personalitate. Furculiță a remarcat că Vladimir Voronin a fost unul dintre cei mai buni președinți în istoria Republicii Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.