В закладки
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba
10.12.2020, 17:37
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. La întrevedere au participat Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, precum și ambasadorii Ruslan Bolbocean și Marko Shevchenko.

Speakerul a remarcat că, fiind două state vecine, Republica Moldova și Ucraina au numeroase afinități, formate în decursul istoriei comune, întâi de toate la nivel interuman.
”Trebuie să valorificăm acest avantaj și să consolidăm bunele relații de colaborare și prietenie dintre țările și popoarele noastre”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Totodată, Speakerul s-a pronunțat pentru dinamizarea cooperării interparlamentare, inclusiv la nivel de comisii și grupuri de prietenie.

Dmytro Kuleba a confirmat necesitatea depunerii eforturilor pentru ca interacțiunea dintre Ucraina și Moldova nu doar să fie menținută, ci și intensificată pe toate dimensiunile. Ministrul s-a referit la domeniile economiei, comerțului, turismului, infrastructurii, energeticii ș.a. Dmytro Kuleba a transmis mesajul de deschidere al deputaților ucraineni pentru cooperare activă cu parlamentarii din Moldova.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.