Marcați
Pavel Filip s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii bancare din Republica Moldova
10.02.2016, 04:04
Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanţii Asociației Băncilor din Moldova şi conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră, se menționează într-u comunicat al Guvernului.

Participanţii la întrevedere au discutat subiecte ce țin de ajustarea cadrului legislativ la standardele internaţionale în domeniul financiar-economic, înlăturarea barierelor anticoncurențiale, reducerea efectelor monopolului de piață și a concurenței neloiale, identificarea soluțiilor pentru achitarea restanțelor instituțiilor bugetare față de antreprenori și restituirea de TVA din exporturile agenților economici.

Totodată, părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reformare a sistemului bancar. Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că obiectivul Guvernului este edificarea unui sistem bancar stabil şi funcţional în Republica Moldova şi asigurarea dezvoltării economice durabile a ţării.

Președintele Asociației Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin a salutat iniţiativa Premierului de a purta discuţii şi consultări periodice pe subiecte de importanţă majoră cu cei care pun în practică politicile statului în domeniul financiar-bancar şi a propus ca acestea să fie organizate trimestrial.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).