Marcați
Vom plăti mai puțin pentru energia electrică. ANRE a micșorat tariful cu 10 la sută.
12.03.2016, 14:01
Începînd cu 1 aprilie, energia electrică livrată consumatorilor finali din Republica Moldova se ieftineşte în mediu cu 10 la sută.

Decizia a fost luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Şeful consiliului de directori al ANRE, Sergiu Ciobanu, a explicat că diminuarea a fost posibilă graţie micşorării preţului de achiziţionare a energiei cu 30%.

Astfel, tariful final pentru consumatorii „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” s-a micșorat cu 11 la sută, iar pentru consumatorii Companiei „Furnizarea Energiei Electrice Nord” în zona de deservire RED Nord și RED Nord-Vest – cu 8 la sută.

Consumatorii racordați la rețelele de tensiune joasă ale companiei „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” vor achita pentru energia electrică 1,92 lei pentru 1 kWh în loc de 2,16 lei, consumatorii RED Nord – 2,04 lei în loc de 2,23 lei, iar cei ai RED Nord-Vest – 2,14 lei în loc de 2,33 lei.

Amintim că Ministerul Economiei a semnat un nou contract cu intermediarul de la Tiraspol, "Energocapital". Documentul prevede o reducere în două etape, iar în final prețul de achiziție a energiei va fi cu 28 la sută mai mic.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).