Marcați
Pirkka Tapiola: Moldova ar putea deveni un jucător important pe piața mondială, dacă va implimenta reformele
10.03.2016, 16:20
Dacă Republica Moldova va realiza toate reformele prevăzute în Acordul de Asociere RM-UE și va implimenta toate standardele, țara noastră ar putea deveni un jucător important pe piața mondială. Aceasta este opinia șefului Delegației UE în RM, Pirkka Tapiola și a fost expusă în cadrul unei conferințe de presă desfășurată joi, 10 martie.

Șeful Delegației UE în RM a respins informația, precum că Uniunea Europeană stabilește desinestătător anumite norme în Moldova, menționînd că aceasta se face în comun cu Guvernul RM, ”în baza standardelor europene, elaborate pentru îmbunătățirea producției și în conformitate cu cerinețele consumatorilor europeni”.

”Aceste norme și standarde sunt identice pentru toți. Multora le este frică să efectueze reforme și să activeze în baza standardelor europene, însă cei care riscă și acționează conform sfaturilor UE au de cîștigat. UE nu este altruistă, scopul comunității este asigurarea stabilității și în țările Europei, dar pentru aceasta este necesar de a implimenta reforme în comun. Nivelul de viață în țările europene este mai ridicat, decît în altele, și acest lucru a fost posibil grație reformelor efectuate”, a menționat Tapiola.

Pirkka Tapiola a mai spus că UE vrea ca în Moldova să fie lichidată corupția, să fie modernizat sectorul financiar-bancar și soluționate alte probleme existente în societatea moldovenească.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).