Marcați
Federica Mogherini și secretarul de stat american Rex Tillerson s-au întâlnit la Washington
10.02.2017, 10:02
Șefa diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, s-a întâlnit joi la Washington cu noul secretar de stat al SUA, Rex Tillerson, transmite AFP.

Mogherini a ajuns la Washington cu misiunea de a construi o relație de lucru cu noua administrație americană, în care sunt mulți oficiali fără experiență în funcții de stat. Prima sa întâlnire a fost cu Tillerson, fost președinte al grupului petrolier ExxonMobil.

Reprezentanta UE a declarat că întrevederea a fost "fructuoasă". "Există numeroase dosare în care UE și Statele Unite au interesul de a coopera îndeaproape", a afirmat ea, potrivit cabinetului său.

Federica Mogherini și secretarul de stat american Rex Tillerson s-au întâlnit la Washington

Printre subiecte s-au aflat strategia antiteroristă, relațiile cu Rusia, acordul cu Iranul în domeniul nuclear și crizele din Ucraina și Siria, a precizat aceeași sursă.

Pe agenda vizitei sale de două zile în SUA, Mogherini mai are întâlniri la Casa Albă cu Michael Flynn, consilier prezidențial pentru securitate, și cu Jared Kushner, ginere și consilier al președintelui Donald Trump.

Relațiile dintre Statele Unite și UE sunt într-un context nou, marcat de alegerea președintelui lui Trump. Acesta a salutat rezultatul referendumului de anul trecut în favoarea retragerii Regatului Unit din UE. În presă s-a afirmat că viitorul ambasador american la Bruxelles ar putea fi Ted Malloch, care a prezis săptămâna trecută destrămarea Uniunii Europene, pe care a comparat-o cu fosta Uniune Sovietică.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).