Marcați
Explozie la centrala nucleară din Flamanville; "niciun risc de contaminare"
9.02.2017, 14:09
O explozie a avut loc joi, în jurul orei locale 10:10 (09:00 GMT), la centrala nucleară din Flamanville (nordul Franței), "în afara zonei nucleare", potrivit publicației locale Ouest-France.fr. "Nu există niciun fel de risc nuclear", asigură autoritățile, insistând asupra "absenței oricărui risc nuclear", relatează AFP.

Serviciile de securitate de la mai multe centre de urgență din departamentul Manche au fost mobilzate la locul incidentului.

Explozia s-a produs în sala mașinilor de la centrala nucleară din Flamanville (Manche).

Potrivit primelor informații, ar putea exista răniți. Planul de intervenție specială (PPI) nu a fost declanșat pentru că nu există niciun fel de risc nuclear, potrivit Prefecturii.

Cinci persoane "s-au intoxicat ușor", dar niciuna nu este grav rănită, a precizat ulterior pentru AFP Olivier Marmion, oficial de la Prefectură. Unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare a fost oprit.

Potrivit pompierilor, o explozie și un incendiu au fost semnalate în centrul centralei, în afara zonei nucleare.

Jacques Lepetit, primarul din Les Pieux, o comună riverană Flamanville, nu s-a referit la vreo explozie, ci doar la "degajare de fum". Vicepreședintele Comisiei locale de informare din Flamanville, care furnizează informații cu privire la orice eveniment produs la centrală, s-a întâlnit cu directorul acesteia după incident. "Degajarea de fum este supravegheată, operațiunile sunt sub control", a spus acesta, potrivit portalului 20minutes.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).