Marcați
Afganistan: Cel puțin 19 morți și 41 de răniți într-un atentat sinucigaș la Kabul, în parcarea Curții Supreme
7.02.2017, 15:38
Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața și 41 au fost rănite într-un atentat sinucigaș produs marți la Kabul și care a vizat angajați ai Curții Supreme afgane, transmite AFP, citând un bilanț provizoriu comunicat de Ministerul Sănătății.

Atacatorul kamikaze a declanșat încărcătura explozivă în parcarea Curții Supreme, la ora la care angajații părăseau birourile, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najibullah Danish.

Majoritatea victimelor sunt angajați ai Curții, a indicat Waheed Majroh, purtător de cuvânt al Ministerul Sănătății.

Afganistan: Cel puțin 19 morți și 41 de răniți într-un atentat sinucigaș la Kabul, în parcarea Curții Supreme

Atentatul a avut loc cu puțin timp înaintea orei locale 16.00 (13.30 GMT). Sediul Curții Supreme se află situat nu departe de ambasada americană la Kabul.

În urma atentatului, căile de acces în clădire au fost blocate de forțele de poliție, iar la fața locului au sosit un număr mare de ambulanțe și de mașini de pompieri.

Precedentul atentat de amploare comis la Kabul s-a produs pe 10 ianuarie. El a vizat o anexă a clădirii parlamentului, tot la ora de plecare a funcționarilor, și s-a soldat cu 38 de morți.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).