Marcați
Moldova, tot mai aproape de piața rusească
6.02.2017, 13:49
Experții Rospotrebnadzor vor verifica nivelul de pregătire al companiilor din Moldova pentru a relua exporturile de produse de calitate pe piața Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de către șeful Serviciului Federal pentru Protecția Consumatorilor, Anna Popova, pentru presa de la Moscova.

Disponibilitatea părții ruse de a permite reluarea importurilor din Republica Moldova a fost exprimată de către președintele Vladimir Vladimir Putin, în cadrul întrevederii cu Igor Dodon.

"Am convenit ca o serie de întreprinderi să fie supuse unor controale suplimentare de către structurile specializate rusești şi nu exclud, sunt aproape convins că mai numărul întreprinderilor care au dreptul să exporte produse pe piața Federației Ruse va crește", a declarat președintele FR, Vladimir Putin.

Moldova a pierdut piața rusească din cauza apropierii față de Uniunea Europeană și răcirii relațiilor cu Moscova. Până în 2006, vinurilor din țara noastră le reveneau peste 60 la sută din țiara Federației Ruse, iar în 2013, a coborât la 10 la sută. În urma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în vara anului 2015, țara noastră și-a asumat deschiderea pieței pentru producția occidentală, iar autoritățile de la Moscova au interzis importurile moldovenești, pentru a nu admite reexporturile de produse din UE.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).