Marcați
Premierul israelian efectuează o vizită la Londra, în contextul unor noi 'oportunități diplomatice'
6.02.2017, 12:35
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni că intenționează să profite de 'noi oportunități diplomatice' în cadrul întrevederii pe care o va avea cu premierul britanic Theresa May, relatează DPA.

Netanyahu a declarat duminică, înainte de a pleca la Londra, că va aborda consolidarea relațiilor Israelului cu Marea Britanie și cu SUA, dar și la nivel trilateral.

Prima întrevedere a premierului Netanyahu cu omologul său britanic May și cu ministrul de externe britanic Boris Johnson survine cu o săptămână înainte de vizita la Washington unde responsabilul israelian va fi primit de președintele SUA Donald Trump.

Netanyahu a reafirmat nevoia ca SUA, Israelul și Marea Britanie să coopereze pentru a rezista 'agresiunii extraordinare' a Iranului și a promis că acesta va fi primul subiect pe care îl va discuta cu premierul britanic May.

May și Netanyahu urmează să discute de asemenea planurile anunțate recent de Israel de a construi peste 5.000 de locuințe în Cisiordania.

Tobias Ellwood, ministrul britanic pentru Orientul Mijlociu, a condamnat săptămâna trecută, aceste planurile, afirmând că pun în pericol soluția a două state, israelian și palestinian.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).