Marcați
Număr RECORD de români în stradă: 600.000 de oameni au cerut DEMISIA Guvernului
6.02.2017, 08:32
Mitingul de duminică seara a fost cel mai mare protest din istoria României post-decembriste, aproape 300.000 de oameni manifestând paşnic în Capitală, în faţa Guvernului. La aceştia se adăugă alţi 300.000 de manifestanţi în zeci de oraşe ale ţării.

Guvernul bate în retragere, iar protestatarii iau avans şi doboară record după record. Duminică seară, pe străzile din Bucureşti şi din ţară au ieşit aproape o jumătate de milion de români. Sunt cele mai mari cifre înregistrate în ultimii 27 de ani în ţara noastră.

Deşi ordonanţa de urgenţă a fost abrogată, cum au cerut, protestatarii nu se opresc aici. Oamenii spun că au câştigat o luptă, nu războiul. Pentru a fi siguri că democraţia învinge, solicită schimbarea actualei clase politice.

Nici după ce a fost abrogată, Ordonanţa 13 nu le-a adus noroc guvernanţilor. Decizia, luată după zile întregi de aşteptare, nu a calmat spiritele. Protestatarii sunt îndârjiţi pentru că şi-au pierdut încrederea în politicieni. Cum o vorbă din popor spune că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba, românii se tem că actualii guvernanţi pot să mai recurgă, peste noapte, la ordonanţe similare.

În jur de 280.000 de oameni au protestat duminică seara în Piaţa Victoriei. Cifra este record pentru România, aceasta fiind cea mai mare manifestaţie din istoria ţării noastre după Revoluţie.

Oamenii au cântat, au strigat lozinci şi au intonat imnul României.

realitatea.net
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).