Marcați
Unionistul George Simion vrea să fie cetățean al RM
9.02.2016, 19:07
Liderul Platformei Unioniste „Acțiunea 2012", George Simion îi cere președintelui Nicolae Timofti să îi ofere cetățenia Republicii Moldova. Apelul a fost făcut public în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

”Îi solicit președintelui Nicolae Timofti să îmi acorde cetățenia R. Moldova, pentru că vreau să fiu alături de frații mei. Nu vreau să fiu cineva de la București care să zică cereți unirea. Noi, în România o cerem și peste trei sferturi din populație își dorește unirea în România. Vreau să fiu și cetățean al R. Moldova”, a declarat George Simion.

În așa fel, George Simion intenționează să-și soluționeze problemele care apar de fiecare dată cînd vrea să treacă hotarul RM.

De menționat că în mai, 2015, liderul Platformei ”Acțiunea 2012” a fost expulzat din țară, primind interdicție de a intra pe teritoriul RM timp de cinci ani. Decizia însă a fost anulată de către Curtea de Apel Chișinău în septembrie același an.

Amintim că vinerea trecută George Simion a încercat să intre în țară, însă a aflat că are interdicție. Decizia a fost anulată a doua zi, la solicitarea prim-ministrului Pavel Filip.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).