Marcați
Candidatul la șefia BNM va fi propus plenului Parlamentului spre desemnare săptămâna viitoare
3.03.2016, 12:05
Candidatul selectat pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, va putea fi propus plenului Parlamentului spre desemnare chiar săptămâna viitoare.

Anunțul afost făcut de preşedintele Parlamentului Andrian Candu, care l-a prezentat presei pe Sergiu Cioclea.

Speakerul a menționat, că Sergiu Cioclea are o experineță bogată și este un profesionist în materie, astfel încît este demn de a ocupa funcția de guvernator al BNM.

”Sunt impresionat de studiile, cunoștințele și experiența pe care le are. Am avut discuții tehnice, dar și chestiuni de pregătire a proceselor următoare. Săptămîna viitoare voi propune deputaților din parlament să voteze pentru candidatura dlui Cioclea”, a specificat Candu.

La rîndul său, candidatul la funcția de șef al BNM a mulțumit pentru încrederea acordată, menționînd că este o provocare să liucreze pentru binele Republicii Moldova.

"Vă mulţumesc, domnule preşedinte, pentru susţinere în provocarea de a rezolva situaţia complicată din sectorul bancar şi din economie, prin găsirea celor mai bune soluţii pentru ţară. E o provocare pentru mine de a încerca să lucrez pentru binele ţării", a declarat candidatul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

Pentru a fi desemnat în funcție, candidatul trebuie să fie susținut de ce puțin 51 de deputați.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).