Marcați
Socialiștii vor susține inițiativa PLDM privind modificarea Constituției
9.02.2016, 18:22
Partidul Socialiștilor va susține inițiativa PLDM pentru modificarea Constituției Republicii Moldova, astfel încât Preşedintele țării să fie ales prin vot direct de popor. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon a scris pe contul său de pe o rețea de socializare.

Igor Dodon a menționat că timp de cîțiva ani, socialiștii vorbesc despre necesitatea modificării procedurii de alegere a șefului statului.
” Președintele trebuie ales prin vot direct, de către toți cetățenii”, a menționat Dodon.

Liderul PSRM a reiterat că acum mai bine de un an, socialiștii s-au adresat deputaților să susțină un proiect de lege, pentru a opera modificările necesare la nivel parlamentar, menționînd că sunt gata să colaboreze cu orice fracțiune la acest subiect.

”Acum aflu că PLDM vine cu aceeași inițiativă. Ei bine, dacă nu au dorit să susțină inițiativa noastră de mai demult, nu e o problemă. Noi o vom susține pe a lor. Important e să meargă până la capăt, să nu cedeze ca de atîtea ori în trecut. Președintele Republicii Moldova trebuie ales prin vot direct. Așa doresc cetățenii, așa e mai bine pentru țară”, a conchis Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).