Marcați
Rusia solicită garanții pentru calitatea produselor moldovenești conform standardelor FR
2.03.2016, 13:21
Rusia solicită garanții pentru calitatea produselor moldovenești conform standardelor FR. Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul FR în RM, Farit Muhametșin în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama. Principalul subiect de pe agenda discuțiilor a fost activizarea dialogului între țări în special pe sectorul agroindustrial și monitorizarea calității și inofensivității produselor agroalimentare moldovenești exportate în Federația Rusă.

„Noi suntem deschiși pentru conlucrare, dar solicităm garanții pentru calitatea produselor conform standardelor Federației Ruse. Este necesar de a găsi mijlocul optimal între piețele UE și a Federației Ruse. În al doilea rând, produsele din Republica Moldova care se exportă pe piața noastră trebuie să fie autentice. Un moment la fel de important constituie stabilitatea politică, care ar permite desfășurarea proiectelor de lungă durată”, a menționat ambasadorul rus.

La rândul său, ministrul Eduard Grama a exprimat dorința de colaborare cu colegii din Federația Rusă, inclusiv referitor la controlul asupra calității și inofensivității produselor agroalimentare.

„Avem experiențe din trecut în ce privește acreditarea laboratoarelor din Moldova sub supravegherea continuă a unui reprezentant din Federația Rusă”, a precizat ministrul.

Totodată, Eduard Grama l-a informat pe ambasador despre progresele înregistrate în ultima perioadă privitor la efectuarea testărilor în vederea monitorizării și asigurării calității și inofensivității produselor, îndeosebi a calității băuturilor alcoolice.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).