Marcați
Toate întreprinderile de stat din Moldova vor fi supuse auditului anual
11.11.2016, 11:34
La toate întreprinderile de stat din Moldova va fi elaborat un mecanism de monitorizare regulată pentru evaluarea indicilor lor financiari şi, începînd cu anul 2017, în cadrul lor se va efectua un audit anual.

Acest angajament şi l-a asumat Guvernul Moldovei faţă de Fondul Monetar Internaţional pentru a preveni materializarea unor riscuri bugetar-fiscale. După cum se menţionează în scrisoarea Guvernului şi Băncii Naţionale a Moldovei către conducerea FMI, începînd cu anul 2017, după aprobarea de către Guvern în 2016 a deciziei respective, va fi creat un sistem de prezentare a rapoartelor trimestriale mai detaliate de către întreprinderile de stat.

S-a specificat că din anul 2015 se operează controale anuale ale majorităţii întreprinderilor mari de stat. Din anul 2017 auditul anual va fi obligatoriu pentru toate întreprinderile de stat, în conformitate cu prevederile Legii privind întreprinderile de stat şi municipale, care urmează să fie adoptată de parlament în anul 2016.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).