Marcați
Angajatorii, obligați să achite salariile doar prin carduri bancare
8.11.2016, 17:11
În zonele urbane, angajatorii vor fi obligați să achite salariile angajaților doar prin virament, și nu în numerar, așa cum este permis în prezent.

Prevederea se conține într-un proiect de lege elaborat de Guvern și aprobat de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie. Potrivit inițiativei, angajații își vor putea alege singuri prestatorul de plată.

„În localitățile urbane angajatorii vor trebui să achite salariile doar prin virament, iar cash-ul nu va mai fi posibil, cu achitarea serviciilor respective din contul angajatorului. Se acceptă plata salariilor în numerar, pe un termen limitat de pînă la 3 luni, doar în cazul în care instituția este în incapacitate de activitate, reorganizare sau în situația în care conturile unității sînt blocate din motive juridice”, a explicat președintele Comisiei, Oxana Domenti.

În localitățile rurale, plata salariului va fi posibilă atît prin virament, cît și în numerar, la locul de muncă al salariatului, mai prevede proiectul de lege. Autoritățile au argumentat că aceste modificări sînt necesare pentru a combate practicile vicioase de achitare a salariului în plic. Proiectul de modificare a Legii salarizării urmează a fi supus dezbaterilor în Parlament.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).