Marcați
Moldova are un nou acord cu Fondul Monetar Internațional
8.11.2016, 09:18
Fondul Monetar Internațional, la ședința Consiliului de Directori, a aprobat programul cu Moldova pentru o perioadă de 3 ani.

Prin acest acord țara noastră urmează să primească în jur de 180 de milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al Oficiului FMI din Moldova, suma de circa 35,9 milioane de dolari SUA va fi pusă la dispoziția autorităților Republicii Moldova imediat după aprobarea acestui acord. Suma rămasă va fi debursată pe parcursul implementării programului, în cinci tranșe, la fiecare din evaluările semianuale ale programului.

„Am ieșit din criză. Ne îndreptăm spre o perioada de stabilizare economică, după cea politică, spre un cadru propice pentru a dezvolta țara și a crește bunăstarea oamenilor. De acum înainte trebuie să asigurăm o creștere economică pentru zeci de ani, renunțând la practica supraviețuirii de la un an la altul”, se arată într-o declarație a președintelui Parlamentului, Andrian Candu emisă în acest sens.

Potrivit șefului Legislativului, după decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional va crește credibilitatea Republicii Moldova în fața investitorilor și partenerilor internaționali, iar nivelul ridicat de transparență și evaluarea independentă a progreselor înregistrate în următoarea perioada, va facilita realizarea angajamentelor asumate de autorități în fața propriilor cetățeni.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).