Marcați
Gazoductul Chișinău-Ungheni ar putea fi dat în exploatare nu mai tîrziu de începutul anului 2019
4.11.2016, 17:07
Gazoductul Ungheni – Chișinău urmează să fie construit și dat în exploatare nu mai tîrziu de începutul anului 2019. Asigurările vin din partea vicepremierului român Costin Grigore Borc și a vicepremierului moldovean Octavian Calmâc, care au avut o întrevedere la Chișinău, în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale pentru economie.

Potrivit ministrului Economiei al R. Moldova, Octavian Calmîc, studiul de fezabilitate al acestui proiect va fi realizat de compania română „Transgaz”. La rîndul său, Costin Grigore Borc a menționat că „Transgaz”, cu susținerea autorităților române, va realiza în termenii stabiliți proiectul de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău, care urmează să fie cofinanțat de BERD, Banca Europeană de Investiții și UE.

Oficialul de la București a subliniat că acum România extrage mai mult gaze naturale decît are nevoie pentru consumul intern, de aceea este dispusă să exporte surplusurile în Moldova, Ucraina și alte state.

Octavian Calmîc a menționat că datorită gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău Moldova își va putea diversifica sursele de livrare a gazelor naturale și importa din România circa 1,5-2 miliarde de metri cubi de combustibil.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).