Marcați
Evghenii Șevciuc: Transnistria vrea o cooperare constructivă cu Moldova
1.03.2016, 14:11
Transnistria vrea o colaborare constructivă cu Moldova și toate părțile implicate în procesul de negocieri pentru a găsi soluții reciproc avantajoase pentru problemele existente dintre Chișinău și Tiraspol. Declarația a fost făcută de așa-numitul președinte al nerecunoscutei RMN, Evghenii Șevciuc în cadrul întrevederii sale cu șeful Delegației UE în RM, Pirkka Tapiola.

La întrevedere a participat şi așa-numitul ministru de Externe al RMN, Vitali Ignatiev.

Potrivit lu Șevciuc, actualmente ”negocierile dintre Tiraspol și Chișinău stagnează, discuțiile practic nu au loc, motiv pentru care nu sunt rezolvate o mulțime de chestiuni incluse pe ordinea de zi”.

”Tergiversarea soluționării anumitor probleme agravează și mai mult problemele de cooperare economică”, a mai spus liderul din stînga Nistrului.

La rîndul său, șeful Delegației UE în RM, Pirkka Tapiola s-a pronunțat pentru o abordare constructivă pentru soluționarea problemelor existente în dialogul dintre Transnistria și Moldova, menționînd că acest lucru este o prioritate pentru Uniunea Europeană.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).