Marcați
Moldova va susține negocieri cu Banca Mondială
3.11.2016, 13:44
Moldova a inițiat cu Banca Mondială negocieri privind obținerea asistenței financiare în valoare de 45 milioane de dolari pentru acoperirea deficitului bugetar din acest an.

Țara noastră speră să obțină aceste mijloace în cadrul Programului operațiunii de politici de dezvoltare în domeniul competitivității (DPO-2), destinat sprijinului reformelor structurale în domeniul climatului investițional, facilitării accesului la fondurile de investiții etc.

Guvernul Moldovei a aprobat inițierea negocierilor cu BM pe marginea finanțării acestui Program. Grupul de negociatori este condus de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, împuternicit să semneze documentul și să obțină finanțarea cît mai curînd posibil în condiții avantajoase.

Scopul programului DPO-2 este de a sprijini reformele structurale în domeniul competitivității în vederea îmbunătățirii predictibilității mediului de afaceri, creării unor condiții egale pentru concurență și reducerea cheltuielilor legate de respectarea normelor în vigoare, consolidării stabilității sectorului financiar, promovării transparenței și facilitării accesului la finanțare, eficientizării investițiilor publice, a subvențiilor în agricultură și asistență socială.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).