Marcați
Interese ascunse în spatele Parcului Industrial Cahul. Ce legătură există între administratorul Parcului și Partidul Democrat
1.03.2016, 13:58
O decizie a Guvernului adoptată săptămâna trecută, prin care firmei „Sud-Invest Company” i-au fost transmise în comodat, absolut gratuit, aproape șase hectare de teren cu 12 construcții nefinalizate în orașul Cahul, pentru amenajarea unui parc industrial, a stârnit critici în societate.

Administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a declarat într-o conferință de presă că provoacă multe semne de întrebare modul în care a fost selectată compania administratoare a viitorului Parc Industrial Cahul și condițiile în care i-au fost transmise în gestiune proprietățile fostului Combinat de Brânzeturi.

O simplă verificare a firmei „Sud-Invest Company” în baza de date a Camerei Înregistrării de Stat a scos la iveală faptul că aceasta a fost creată în mai 2014, cu doar patru luni înainte ca aleșii locali din Cahul să adopte o decizie prin care agentului economic i-au fost transmise în comodat terenul de 5,9 hectare și 12 construcții, cu un grad de finalizare de 60%, pentru o perioadă de 30 de ani.

SRL „Sud-Invest Company”, selectată prin concurs drept administrator al parcului, îi are în calitate de fondatori pe Gheorghe Dascaloi, Boris Susanu și Dumitru Susanu. Firma are un capital social de 5 400 de lei.

ziarulnational.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).