Marcați
Moldova solicită Rusiei să ridice restricțiile tarifare
2.11.2016, 14:12
Moldova îi va solicita Rusiei să ridice restricțiile tarifare la produsele sale, introduse după semnarea Acordului privind crearea Zonei Aprofundate și Cuprinzătoare și cel de Liber Schimb cu UE.

Potrivit viceministrului Economiei al Moldovei, Vitali Iurcu, Prim-ministrul republicii, Pavel Filip, a exprimat solicitarea respectivă într-o scrisoare adresată Președintelui rus, Vladimir Putin.

„Prim-ministrul, Pavel Filip, a trimis o scrisoare Președintelui rus, Vladimir Putin, în care îi solicită să revizuiască poziția Rusiei în ceea ce privește restricțiile tarifare. În aceasta se mai reflectă problema tranzitului mărfurilor moldovenești prin teritoriul Rusiei în Kazahstan și Kirghizia”, a spus Vitalie Iurcu, luînd cuvîntul în cadrul audierilor din Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană privind cooperarea în statele CSI.

De menționat că în 2014 Rusia, îngrijorată de reexportul mărfurilor europene, a introdus taxele vamale la mărfurile din Moldova. Acestea vizează 19 poziții de export, inclusiv vinul, legumele, carnea, conservele și alte produse.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).