Marcați
Moldova a semnat mai multe documente privind cooperarea multilaterală în cadrul CSI
1.11.2016, 10:21
În cadrul reuniunii Consiliului şefilor de guverne ale CSI, care s-a desfăşurat astăzi în capitala Belarusului, oraşul Minsk, Republica Moldova a semnat un șir de proiecte de documente privind cooperarea multilaterală în cadrul CSI, în domeniile infrastructurii energetice și a transporturilor, combaterii crimei organizate și altor tipuri de infracțiuni, precum și în domeniul umanitar.

Republica Moldova a fost reprezentată de viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei.

Potrivit Serviciului de presă al ME, la reuniune au fost susținute o serie de hotărîri orientate spre eficientizarea activității structurilor executive ale CSI și asigurarea financiară a activității acestora pentru anul 2017.

Șefii delegațiilor statelor CSI au avut o întrevedere cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care a prezentat o informație privind ultimele evoluții la opțiunile de integrare, care urmează a fi dezvoltate în spațiul Comunității Statelor Independente. În cadrul întrevederii cu președintele belarus, părțile au menționat necesitatea intensificării și diversificării cooperării economico-comerciale la nivel bilateral și multilateral în cadrul CSI, inclusiv prin aplicarea deplină a Acordului de Liber Schimb în cadrul Comunității Statelor Independente, semnat la 18 octombrie 2011.

Vicepremierul Octavian Calmîc a subliniat că este extrem de importantă promovarea unor politici economice eficiente, care ar stimula schimburile comerciale între statele-membre și ar elimina toate barierele existente. ”Pentru atingerea acestor obiective este imperativ necesar de a acorda o atenție deosebită modernizării și optimizării mecanismelor de funcționare a tuturor instituțiilor CSI”, a accentuat ministrul Economiei.

La ședința Consiliului șefilor de Guverne ale CSI au fost examinate 20 de subiecte de interes comun, o parte considerabilă fiind orientate spre aprofundarea și extinderea cooperării economice în cadrul CSI. Un subiect prioritar al agendei l-a constituit examinarea rezultatelor obținute în procesul implementării prevederilor Acordului de Liber Schimb în cadrul CSI.

Următoarea ședință a Consiliului Șefilor de Guverne ale CSI își va desfășura lucrările în trimestrul II al anului 2017, în Federația Rusă.

MOLDPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).