Marcați
Coliziune între două trenuri în Germania: Cel puțin opt morți și circa 90 de răniți
9.02.2016, 15:59
Cel puțin opt oameni au murit și circa 90 au fost răniți marți dimineața, în urma coliziunii între două trenuri de navetiști lângă orașul Bad Aibling (landul Bavaria), din sudul Germaniei, a anunțat poliția germană, citată de DPA.

Unul dintre cei doi conductori se numără printre cei opt morți, potrivit postului de televiziune BR. Cel de-al doilea nu a fost găsit, însă se crede că nu a supraviețuit coliziunii care a avut loc la ora 05:50 GMT lângă râul Mangfall, a afirmat un purtător de cuvânt al poliției.

Cel puțin 90 de persoane au fost rănite, dintre care 40 grav, iar 15 sunt în stare critică, a anunțat poliția, adăugând că numărul persoanelor decedate ar putea crește.

Opt elicoptere transportau răniții aflați în stare gravă la spitalele din apropiere. Cei cu răni mai puțin severe erau îngrijiți de salvatori chiar la locul accidentului. Salvamarii transportau pacienții pe celălalt mal al râului Mangfall, pentru a primi tratament.

De asemenea, puteau fi văzute elicoptere care ridicau victime în saci de plastic pentru a le duce pe celălalt mal al râului.

Unul dintre salvatori a declarat pentru BR că o porțiune de 10 până la 15 de metri din partea din față a celor două trenuri a fost distrusă în coliziune și că ambele trenuri au deraiat parțial.

Trenurile de navetiști erau mai puțin aglomerate decât de obicei pentru că elevii de la școlile din Bavaria sunt în prezent în vacanță, a precizat poliția.

Deocamdată nu se cunoaște cauza coliziunii frontale, care a avut loc la orele 05:50 GMT și în care au fost implicate două trenuri Meridian, operate de compania privată Bayerische Oberlandbahn.

agerpres.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).