Marcați
Echipa de experți ai FMI și-a încheiat vizita de lucru în Moldova
29.02.2016, 17:15
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care și-a încheiat vizita de lucru la Chișinău.

Premierul a apreciat vizita experților FMI și s-a arătat încrezător în dinamizarea cadrului de parteneriat bilateral. Părțile au discutat evoluțiile macroeconomice, vulnerabilitățile existente și perspectivele de creștere economică, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Experții FMI au informat despre rezultatele discuțiilor tehnice la nivelul autorităților publice privind politicile sectoriale, tendințele și evaluările pe domenii de expertiză. În mod special au fost evidențiate consultările pe marginea proiectului Legii bugetului de stat și politicii bugetar-fiscale pentru 2016.

Părțile au apreciat caracterul constructiv al dialogului, menționând că acesta va continua în lunile următoare, astfel ca Executivul în baza studiilor de diagnostic în sectorul financiar să continue acțiunile pentru fortificarea autorităților statului care au funcții de reglementare și supraveghere.

Amintim că echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău în perioada 23-29 februarie 2016.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).