Marcați
Igor Dodon: Ne pregătim pentru un protest de amploare în fața Parlamentului!
29.02.2016, 16:06
Următoarele cîteva săptămîni vor fi fierbinți în Moldova. Promisiunea vine din partea președintelui Partidului Socialiștilor, Igor Dodon și a fost făcută în cadrul unei videoconferințe.

Politicianul a menționat, că în ultimii 6 ani guvernarea Moldovei, care este reprezentantă de partidele pro-europene, a fost susținută atît financiar, cît și politic de către Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Statele Unite ale Americii. Acest lucru însă nu a consolidat pozițiile partidelor de guvernare, dar dimpotrivă, a dus la pierderea încrederii populației.

”După 6 ani de guvernare a acestor partide, încrederea față de UE și Occident s-a diminuat de două ori. Dacă în anul 2009, 70% din populația țării se pronunța pentru integrarea europeană, acum acest indice este de 35%. Vinovată este actuala guvernare, dar la fel de vinovat este și Occidentul, care din viziuni geopolitice a susținut această guvernare”, a declarat Igor Dodon, menționînd că nici regimul liberalizat de vize nu a salvat situația.

Politicianul a numit anul 2015, un an al protestelor, orășelelor din corturi și crizelor politice. Igor Dodon a reiterat că, datorită presiunilor făcute asupra guvernării, trei Guverne au fost demise. Potrivit liderului PSRM, evenimentele derulau spre un final logic – oamenii au așteptat dizolvarea Parlamentului.

”Atunci însă iarăși s-a implicat geopolitica. Pe 18 ianuarie, Victoria Nuland, care a fost văzută la Maidanul din Kiev, s-a pronunțat în vederea susținerii guvernării oligarhice din Moldova. Pentru partidele aflate la guvernare acesta a fost un semnal politic, precum că Occidentul le oferă susținere în continuare, fiind desemnat Guvernul”, a menționat Dodon.

În final, Igor Dodon a menționat că protestele care au fost suspendate, vor fi reluate.

”Protestele trebuie desfășurate în fiecare săptămînă. Săptămîna trecută am pichetat ambasadele României și SUA, sediul NATO, solicitînd ca Occidentul să nu mai susțină guvernarea oligarhică în RM. Nu exclud faptul, că vom menifesta și în fața altor misiuni diplomatice, însă trebuie să ne pregătim pentru un protest de amploare în fața parlamentului. Dacă majoritatea parlamentară nu va include pe ordinea de zi inițiativele noastre, nu avem altă soluție”, a conchis liderul PSRM.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).