Marcați
Palihovici: Moldova va beneficia de susținere din partea UE în dependență de rezultatele obținute
9.02.2016, 15:49
Uniunea Europeană va monitoriza Republica Moldova, care va beneficia în continuare de susținere doar în dependență de rezultatele obținute pe calea implimentării reformelor. Acordul de Asociere cu UE rămîne a fi documentul cheie, care prevede lista de acțiuni pe care urmează să le urmeze Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute de vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, după întrevederea cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, care se află într-o vizită în țara noastră.

”UE continua să creadă în perspectiva europeană a Republicii Moldova, astfel încît mingea se află pe terenul politicienilor moldoveni”, a declarat Liliana Palihovici, menționînd că Republica Moldova trebuie să implimenteze reformele necesare, lucru care va schimba situația și va readuce încrederea față de politicieni.

Petras Auštrevičius nu a făcut declarații pentru presă. În cadrul vizitei sale, funcționarul european s-a întîlnit deja cu președintele Nicolae Timofti, dar și cu liderul PDM, Marian Lupu. Deasemenea, Petras Auštrevičius are planificate înrevederi cu prim-ministrul, Pavel Filip, ministrul de externe, Andrei Galbur și deputații în Parlamentul RM.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).