Marcați
Petrenco rămîne în arest în pofida garanțiilor deputaților APCE
9.02.2016, 14:22
Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au respins recursul apărării fostului deputat și reprezentant al RM în Parlamentul European (APCE), Grigore Petrenco.
Astfel, magistrații au păstrat în vigoare decizia instanței inferioare prin care s-a refuzat eliberarea lui Grigore Petrenco în baza garanțiilor personale, depuse de patru deputați ai Parlamentului European și membri ai Consiliului Europei.

Potrivit avocatului Ana Ursachi, garanțiile au fost oferite de către deputații din Parlamentul European Helmut Scholz și Gabi Zimmer, precum și de către deputații Bundestag-ului german Tiny Kox și Andrew Junco.

Dosarul penal în care este acuzat şi Grigore Petrenco a fost intentat după ce la 6 septembrie 2015 exponenţii „Blocului Roşu”, al cărui lider este Petrenco, au pichetat sediul Procuraturii Generale, unde au avut loc altercaţii cu oamenii legii. Atunci protestatarii au încercat să intre în clădirea Procuraturii, dar au fost opriți de poliție. În urma altercațiilor, șase polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).