Marcați
Igor Dodon: Actuala guvernare continua să mimeze reformele
26.02.2016, 17:09
Alegerile parlamentare anticipate sunt unica soluție pentru depășirea crizei politice și economice în care se află Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon după întrevederea cu reprezentanții delegației Uniunii Europene, aflați în vizită în țara noastră.

”Am discutat despre mersul reformelor și probabilitatea alegerilor anticipate, dar și posibilele scenarii care ar urma. Noi socialiștii am înaintat toate inițiativele legislative cu care a venit Forumul Civic. Este vorba de inițiativa cu privire la demisia șefilor instituțiilor de stat, realizarea reformelor în sectorul bancar, domeniul justiției, etc. De asemenea, insistăm pe modificarea Constiției pentru a ajunge ca șeful statului să fie ales direct de popor”, a declarant liderul PSRM.

Potrivit lui Igor Dodon există trei scenarii posibile ale evenimentelor.

”Le-am spus că sunt trei scenarii. Unu - oligarhii fac reforme, iar partenerii le dau bani. Doi - oligarhii vor mima reformele, iar europenii vor închide ochii. Trei - alegeri anticipate. Dar noi i-am preîntîmpinat pe reprezentanții UE: dacă vor închide ochii la reformele mimate, să nu se mire dacă peste vreo doi ani doar 2% din populațiațării va opta pentru integrare în UE”, a conchis Igor Dodon.”
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).