Marcați
Mihai Ghimpu: Moldova se află în război cu Rusia din 1992
26.02.2016, 11:44
Republica Moldova se află în război cu Rusia încă din 1992, când a ocupat teritoriul din stânga Nistrului. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu ca răspuns la moțiunea simplă a deputaților din PSRM și PCRM împotriva ministrului apărării, Anatol Șalaru.

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, care este unul din autorii proiectului, a menționat că Anatol Șalaru a declarat într-un interviu recent, că Moldova se află în război cu Rusia. În replică, Ghimpu a îndemnat colegii din Parlament să recunoască acest lucru.

„Nu încercaţi să faceţi dividende politice când ştiţi că nu aveţi dovezi. RM se află în război cu Rusia încă din 1992, când a ocupat teritoriul din stânga Nistrului. În loc să cereţi retragerea armatei ruse, dacă tot vă consideraţi statalişti, veniţi cu poveşti de felul că a spus cutare sau cutare. Domnul Şalaru îşi îndeplineşte corect misiunea de ministru”, a menţionat Ghimpu.

În replică, atît Vladimir Voronin, cît și Igor Dodon au menționat că după astfel de declarații, Mihai Ghimpu ar trebui să consulte un psihiatru.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).