Marcați
JustConsult: Pașaport românesc pentru moldoveni - modalități legale de obținere
11.05.2023, 14:25
Pașaportul românesc reprezintă un document de călătorie european, care îți permite să călătorești fără restricții. Procesul de obținere a pașaportului românesc implică mai întâi etapele de redobândire a cetățeniei române și transcrierea actelor de stare civilă (certificat de
naștere sau de căsătorie).

Care este procedura pentru a obține un pașaport românesc?

Pentru a obține un pașaport românesc, trebuie să urmezi procedurile legale, fie că depui cererea la consulatele României sau la oficiile Serviciului Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple din România. Indiferent de locul ales pentru obținerea pașaportului românesc, va fi necesar să faci o programare online în prealabil.

Dacă nu dorești să aștepți 4-6 luni pentru o programare la consulat, poți obține pașaportul românesc în doar 7 zile, dar va trebui să te deplasezi în România. În acest caz, va trebui să faci două călătorii în România - una pentru a depune cererea și apoi alta pentru a ridica pașaportul. În plus, va trebui să achiziționezi în avans taxa de stat pentru obținerea pașaportului, înainte de a te prezenta la ghișeu.

Cu toate că sunt pași relativ simpli, pentru cetățenii români cu domiciliul în Republica Moldova, aceste proceduri pot fi o provocare și pot implica pierdere de timp considerabilă.

Beneficiază de o consultație gratuită pe site-ul justconsult.md

JustConsult este o companie de consultanță specializată în cetățenia română și actele românești. Dacă nu ești familiarizat cu pașii necesari pentru obținerea pașaportului românesc, poți solicita o consultație gratuită pe site-ul justconsult.md. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul și să completezi formularul de pe prima pagină, iar un specialist al companiei te va contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii.

La consultație, vei discuta despre situația ta personală, se vor aborda toate detaliile și ți se va explica întreaga procedură.

De ce să apelezi la JustConsult pentru a perfecta pașaportul românesc?

Iată câteva motive pentru care să apelezi la JustConsult:

Programare online prealabilă: Vei obține o programare înainte de a merge la consulatele sau oficiile responsabile din România. Astfel, vei evita timpul pierdut în așteptarea unei programări și vei avea parte de un proces organizat și eficient.

Achitarea anticipată a taxelor de stat: Compania se va ocupa de plata în avans a tuturor taxelor de stat necesare. Acest lucru îți va economisi timpul și te va scuti de așteptarea la ghișeu pentru achitarea acestor taxe.

Siguranța plăților: Toate plățile sunt legale și transparente. Vei primi bon fiscal pentru fiecare serviciu solicitat, astfel îți vei asigura că nu vei fi înșelat și vei avea încredere în toate tranzacțiile financiare efectuate.

Asistență în depunerea cererii: Vei beneficia de îndrumare specializată pentru a completa corect toate documentele necesare.

O singură deplasare în România: Vei face o singură călătorie în România pentru a depune actele necesare pentru obținerea pașaportului românesc. Astfel, vei economisi timp și bani, evitând deplasările repetate.

Transport asigurat tur-retur: Îți va fi asigurat transport tur-retur în România pentru a depune documentele. Vei avea parte de un proces comod și fără griji legate de transport.

Livrarea pașaportului în Moldova: Pe baza unei procuri legalizate la notar, îți va fi livrat pașaportul acasă, în Republica Moldova. Astfel, vei evita deplasările suplimentare și vei avea actul direct la tine.

Rapiditate și legalitate: Vei obține pașaportul românesc în doar 7 zile, respectând toate procedurile legale. Vei avea siguranța că actul tău este obținut rapid și în deplină conformitate cu normele și reglementările în vigoare.

Dacă ai nevoie de ajutorul experților JustConsult, poți suna la numărul 022 10 50 80.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).