Marcați
20 de puncte de asistență medicală urgentă vor primi ambulanțe noi
13.02.2023, 17:54
Ministerul Sănătății a primit 20 de ambulanțe noi. Autosanitarele au fost procurate din Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Mașinile vor fi donate echipelor de asistență medicală urgentă din țară, inclusiv Olănești, Volintiri, Copanca, Tocuz, Valea Perjei, Tvardița, Copceac, Cișmichioi, Cotiujenii Mari, Călărașeuca, Sudarca, Vadul lui Vodă, Molovata, Pripiceni-Răzeși, Vărăncău, Călinești, Costești, Larga și Slobozia Mare. De asemenea, o ambulanță va ajunge la substația de asistență medicală urgentă Dubăsari. Cu ajutorul acestor autosanitare va fi acordată asistență medicală de urgență atât localnicilor din zonele rurale, cât și persoanelor refugiate.

Valoarea totală a autosanitarelor, oferite în contextul crizei refugiaților din Ucraina, este de 900 de mii de dolari. Acum o lună, Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală a fost suplimentat cu încă 24 de unități noi. Acestea fac parte din lotul de autosanitare, contractate în cadrul unui proiect de modernizare a parcului auto al CNAMUP, finanțat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).