Marcați
Două familii, evacuate din Turcia
13.02.2023, 14:06
Soarta a 29 de moldoveni aflați în zona afectată din Turcia rămâne necunoscută. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că depune eforturi pentru a lua legătura cu aceștia prin intermediul reprezentanțelor dipolimatice. În același timp, alte două familii de moldoveni au ajuns în siguranță acasă.

La finele săptămânii trecute, în Republica Moldova au ajuns alți șase moldoveni, aflați în zona afectată de cutremur din Turcia, anunță ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

DANIEL VODĂ, purtătorul de cuvânt al MAIE: În perioada 11-12 februarie, 6 cetățeni moldoveni, două familii, mame însoțite de copii au fost îmbarcați pe o cursă comercială în vederea repatrierii în Republica Moldova. Familiile evacuate au revenit la Chișinău din zonele Hatay și Malatya ale Turciei.

În același timp, reprezentanții ambasadei Republicii Moldova la Ankara au continuat eforturile pentru contactarea a 65 de persoane din lista misiunii diplomatice, care s-ar afla în regiunea distrusă de seism.

Aminim că, săptămâna trecută ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat despre decesul a trei moldoveni – o femeie și doi copii, sub ruinele unei clădiri prăbușite în urma cutremurului. Alți doi cetățeni ai țării noastre, studenți aflați într-un program de schimb în Turcia, au ajuns acasă cu un bord românesc.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).