Marcați
Peste 33 de mii de morți în Turcia
13.02.2023, 13:42
La o săptămână de la producerea cutremurului devastator din Turcia și Siria, numărul victimelor depăește cifra de 33 de mii. Milioane de oameni au avut de suferit în urma seismului cu mai multe replici. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că salvatorii moldoveni lucrează în prezent în orașul turc Antakya, devastat aproape în totalitate. În același timp, în Turcia a început valul de arestări a capilor businessului imobiliar, învinovățiți de prăbușirea clădirilor.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, echipa de salvatori din Republica Moldova plecați în misiunea internațională din Turcia, s-a deplasat în orașul Antakya pentru misiuni de căutare-salvare. Pe parcursul zilei de duminică au fost evaluate prin intermediul echipamentului specializat cinci blocuri rezidențiale. În operațiune au fost implicați și cei doi câini specializați în căutari. Astăzi, activitatea moldovenilor continua în noi sectoare.

Între timp, din zona afectată mai vin informații îmbucurătoare. Sub ruine mai sunt oameni vii. După 142 de ore state sub dărâmături, în Hatay a fost salvat un bărbat de 32 de ani.

Valul de nemulțumiri este tot mai mare în Turcia. Locuitorii acuză constructorii clădirilor prăbușite de moartea zecilor de mii de oameni. Până în prezent au fost initiate 134 de anchete în privința neregulilor la construcția blocurilor cu locuințe. Trei persoane au fost întemnițate, iar altele șapte - arestate, printre care și dezvoltatori. Unii dintre ei au fost reținuți pe aeroporturi, în timp ce încercau să părăsească țara și să se refugieze în Georgia. Alte 114 persoane sunt anunțate în căutare.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).