Marcați
Salvatorii moldoveni din Turcia continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului
11.02.2023, 10:48
Salvatorii din Republica Moldova plecați în misiunea internațională în Turcia continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului.

Pe parcursul zilei de 10 februarie angajații IGSU au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine. În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost depistate două cadavre sub dărâmăturile materialelor constructive.

Tot ieri salvatorii moldoveni, la solicitarea colegilor echipei USAR-Mexic, au acordat suport cu utilaj tehnic necesar (termovizor, cameră video, laser), pentru identificarea locului sinistraților blocați într-un bloc avariat și salvarea unei persoane. Astfel în acest sens a fost formată o grupă mixtă Mexic-MD, fiind realizată identificarea locului victimei, extragerea căreia în continuare a fost realizată de modulul din Mexic.

Pe parcursul zilei de 11 februarie echipa Republicii Moldova de căutare salvare urbană va continua misiunea de căutare a sinistraților, dar și vor evalua starea construcțiilor avariate pentru a putea intra in zonele de risc.

dse.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).