Marcați
Guvernul Gavrilița a picat
10.02.2023, 18:25
Anunțul a fost făcut de Natalia Gavrilița, care a lăsat de înțeles că Executivul nu se bucură de încrederea populației. Decizia a fost luată după o ședință convocată la Președinție, unde au participat membrii Guvernului, dar și ai fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate. Mai mulți membri ai Cabinetului actual nu au știut care va fi subiectul discutat în cadrul întrunirii de la administrația prezidențială.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: După un an și jumătate în fruntea acestui Guvern a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție.

Natalia Gavrilița nu a explicat care este motivul demisiei sale. Ea a spus doar că în cele 18 luni de guvernare echipa sa a făcut față tuturor crizelor generate în rezultatul războiului din Ucraina. În același timp, Premierul demisionar a lăsat de înțeles că Executivul nu se bucură de încrederea populației.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: Da de fiecare data m-am convins că Republica Moldova este așteptată, suntem așteptați în UE cu brațele deschise. Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțito de la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede.

otuși, Natalia Gavrilița declară că pleacă împăcată și fără regrete din fruntea Guvernului. În același timp, ea a refuzat să spună dacă rămâne în echipa Partidului Acțiune și Solidaritate.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: Am avut onoarea să fiu prim-ministră a acestei țări și voi rămâne în slujba poporului meu, alături de echipa de oameni, care v-a câștigat încrederea.

Anunțul a fost făcut de Premierul Natalia Gavrilița, după ce în această dimineață membrii Guvernului au fost convocați de șefa statului, Maia Sandu. La aceeași ședință au participat și deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Mai mulți miniștri convocați nu au știut care va fi subiectul discuției.

OLEG SEREBRIAN, vicepremier pentru Reintegrare: Nu știu, ne-a invitat pe domnul ministru al Culturii și pe mine. – E posibil astăzi să fie demis Guvernul. – Vom vedea, nu știu așa ceva.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: Am fost convocat la președinție, urmează să aflu despre care este schema. Știu că sunt invitați și ceilalți colegi din Guvern. – Urmează remanieri? – Nu știu, cred că o să aflați curând.

În același timp, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, declara că nu ar fi vorba despre discuții privind remaneri de cadre în cadrul Cabinetului de miniștri.

DUMITRU BUDIANSCHI, ministrul Finanțelor: Am o ședință de lucru la Președinție, ce e cu voi? – Este și doamna Gavrilița. – Nu, nu este doamna Gavrilița, este o ședință tehnică pe un subiect tehnic.

Actualul Cabinet de miniștri a fost învestit în funcție pe 6 augut 2021.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).