Marcați
Pregătiri pentru Valentine's day
9.02.2023, 15:43
Câteva zile ne despart de cea mai fierbinte sărbătoare a anului - Ziua Sf. Valentin, sau ziua îndrăgostiților. Deși nu este o sărbătoare tradițională moldovenească, tinerii din țara noastră sunt în mari pregătiri. Nici magazinele și restaurantele nu pierd ocazia să-și lărgească baza de clienți. Astfel, vitrinele abundă în cadouri de toate tipurile, ia localurile se întrec în oferte pentru doi.

LIDIA ROȘCA, director magazin: În luna februarie reducem prețurile, nu dragostea, de aceea am pregătit o varietate de oferte și idei de cadouri pentru a surprinde persoana iubită. Pentru doamne am pregătit mai multe idei de cadouri cum ar fi seturi de cosmetică, make-up, accesorii pentru păr, dar și textile pentru casă, halate de baie, prosoape, perne decorative, precum și electrocasnice mici. Pentru bărbați la fel puteți alege o varietate de idei de cadouri, cum ar fi accesoriile și seturile pentru vin. Pentru o cină romantică am pregătit colecția de pahare, setul de pahare pentru el și ea cu tematica de sărbătoare.

Pentru cei care își permite cadouri mai scumpe, bijuteriile sunt cea mai bună idee. Vânzătorii din astfel de magazine nu se plâng pe lipsa de clienți în această perioadă. Ziua îndrăgostiților este un moment perfect pentru cea mai așteptată cerere. Astfel, în această perioadă magazinele de bijuterii planifică vânzări mai mari și pentru inelele de logodnă.

Nici restaurantele nu pierd ocazia să câștige pe urma îndrăgostiților. Pentru ziua Sf Valentin aproape toate localurile din capitală au oferite speciale, dar și cadouri pentru cuplurile care aleg o cină romantică la ei. Cei mai harnici au făcut rezervări din timp.

ION MITITELU, administrator restaurant: Avem o ofertă specială pentru două persoane. În această ofertă intră bucate reci, bucate din carne și deja un desert special pregătiti pentru oaspeții noștri îndrăgostiți, care vor sărbători la noi în local. Prețul pentru oferta noastră este de 490 de lei de persoană și deja în această ofertă avem pregătit un cadou, câte o sticlă de vin pentru cuplurile, care vor sărbători. Avem multe rezervări. Nu ne-am așteptat să fie așa de multe.

Chiar dacă nu este o sărbătoare tradițională moldovenească, Ziua Sf Valentin este așteptată de o bună parte dintre moldoveni. Mai triști sunt cei care încă nu au pe cine felicita în această zi.

Ziua Îndrăgostiţilor, Valentine`s Day, şi-a luat numele de la un preot ce a fost martirizat în 14 februarie, anul 269 după Hristos, de către împăratul Claudius II Gothicus. Preotul a fost ucis pentru că ar fi oficiat căsătorii în secret fără ştiinţa împăratului. Legenda spune că preotul ar fi încheiat cu formula “de la Valentinul tău” o scrisoare către fiica paznicului închisorii în care se afla de care se îndrăgostise. Ziua de 14 februarie este ziua în care partenerul nostru devine ”Valentin”, simbol al jertfei pentru iubire. Ziua îndrăgostiților este una din cele mai comerciale sărbători din lume.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).