Marcați
Reguli noi pentru compensanții
8.02.2023, 18:11
Din 1 ianuarie curent pot beneficia de compensanții parțiale pentru consumul de energie electrică doar gospodăriile care au un grad de vulnerabilitate foarte înalt. Anunțul a fost făcut de compania Premier Energy, care deservește consumatorii din centrul și sudul țării.

Potrivit furnizorului, în condițiile în care din 1 ianuarie prețul pentru energia electrică este 3 lei și 42 de bani pentru un kWh, tariful compensat va fi de 3 lei și 30 de bani pentru un kWh. Volumele maxime compensate lunar constituie 1000 kWh – pentru consumatorii care au sursă principală de încălzire energia electrică și 75 kWh – pentru consumatorii care nu folosesc energia electrică drept sursă principală de încălzire.

Compania mai anunță că, în conformitate cu o decizie a Guvernului, pentru perioada în care tariful reglementat va fi mai mic decât cel compensat, nu se va acorda compensație.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).