Marcați
Operatorii aerieni au fost amendați
8.02.2023, 18:10
Operatorii aerieni care activează în țara noastră au fost amendați, anul trecut, cu aproximativ șase milioane de lei. Poliția de frontieră anunță că în 2022 în Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au înregistrat o creștere cu 660% a numărului de procese contravenționale pornite în privința acestora.

Potrivit Poliției de Frontieră, în 2021 au fost atestate 22 de încălcări săvârșite de operatorii aerieni, care activează în țara noastră. În 2023 numărul acestora a ajuns la 137, fiind în creștere cu 600%. Operatorii aerieni au fost sancționați pentru aducerea de către transportatori în Republica Moldova a cetățenilor străini sau apatrizilor care nu au viză valabilă sau, după caz, permis de ședere valabil și un document valabil de trecere a frontierei de stat, recunoscut sau acceptat de Republica Moldova. Astfel, suma amenzilor aplicate a fost de 5 milioane 991 de mii de lei, dintre care au fost achitate aproximativ un milion 900 de mii de lei.

Poliția de frontieră susține că, în privința deciziilor de sancționare care nu au fost executate benevol de către operatorii aerieni, se întreprind măsuri de executare silită prin sesizarea autorităților competente. De menționat că, amenzile prevăzute de Codul contravențional pentru comiterea contravenției respective variază între 9 și 15 mii de lei în cazul comiterii pentru prima data a încălcării. Pentru comiterea repetată, sancțiunea este de 30 de mii de lei, iar pentru comiterea a treia oară și mai mult – 45 de mii de lei.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).