Marcați
Trei cetățeni moldoveni au decedat în urma seismelor produse în Turcia
8.02.2023, 15:38
Cutremurul din Turcia a făcut victime și printre cetățenii Republicii Moldova. O mama și doi copii, toți cetățeni ai țării noastre au decedat, iar soarta altor 27 de moldoveni aflați în zona afectată este încă necunoscută, anunță ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

DANIEL VODĂ, purtătorul de cuvânt al MAEIE: Cu deosebit regret, MAEIE anunță la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a 3 cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii. Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

În același timp, ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că, prin intermediul ambasadei țării noastre la București în coordonare cu Ministerul de Externe al României, doi cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București. Aceștia sunt studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare a fost realizată de partea română.

DANIEL VODĂ, purtătorul de cuvânt al MAEIE: Responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistența de specialitate iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetățeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

Linia telefonică pentru urgențe consulare de la ambasada Republicii Moldova de la Ankara este constituită în regim de permanență, la fel și Centrul de Apel al MAEIE disponibil în Republica Moldova. Moldovenii aflați în situații de urgență pot suna la numărul de telefon +90 541 687 21 04.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).