Marcați
Drumarii, în acțiune
8.02.2023, 15:25
Zăpada care a căzut în această noapte a dat mari bătăi de cap unor conducători auto. În ultimele 24 de ore, mai mulți șoferi au apelat la Serviciul 112 și au solicitat ajutorul drumarilor, după ce nu au mai putut înainta pe drumuri din cauza ghețușului. Potrivit administarției de stat a durmurilor, pentru a combate lunecușul pe traseele naționale au fost împrăștiate peste două mii de tone de material antiderapant. O situație mai complicată s-a atestat pe drumurile din nordul și sudul țării.

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că pentru a spori gradului de siguranță a circulației rutiere pe drumurile publice naționale, la muncă au fost scoși 166 de drumari și 146 de utilaje speciale. De asemenea, în acestă perioadă s-au răspândit puțin peste 1990 de tone de materiale antiderapante și peste 157 de tone de sare tehnică. Potrivit autorităților, se circulă în condiții de iarnă preponderent la sudul și nordul Moldovei, în raioanele: Florești, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Cahul, Taraclia, Leova și Căușeni. Drumarii efectuează în continuare lucrări de patrulare, de combatere a lunecușului, lucrări de deszăpezire, precum și supralărgirea părții carosabile pe toate sectoarele din administrare și, după necesitate, se prelucrează cu materiale antiderapante.

Autoritățile avertizează că deși pe traseele naționale se lucrează non-stop, vântul care bate cu rafale aduce zăpada înapoi pe carosabil, reducând vizibilitatea pe unele sectoare. În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să circule foarte prudent și să adapteze stilul de condus la condițiile de trafic. Totodată, cei care decid să pornească la drum, sunt rugați să se informați cu privire la condițiile de circulație, iar dacă pe traseu există sectoare închise sau pe care se circulă cu dificultate, se recomandă amânarea călătoriei.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).