Marcați
Salvatorii moldoveni au ajuns în Turcia
8.02.2023, 11:06
În dimineața zilei de astăzi echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei, însă mai au de parcurs 950 km până în orașele cele mai afectate de seisme.

Potrivit IGSU, la hotarul Turciei angajații IGSU au avut prima conexiune cu ofițerii de legătură ai Agenției turce pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență (AFAD) și reprezentanții poliției și poliției de frontieră. Responsabilii AFAD i-au direcționat pe salvatorii moldoveni în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde ei urmează să ajungă deseară.

Potrivit responsabililor turci, această regiune este una dintre cele mai afectate de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 km, însă deplasarea acestora este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile - ninsori abundente. Estimativ, specialiștii noștri vor ajunge în zona afectată către ora 19:00.

Odată ajunși, salvatorii vor forma două sectoare de lucru. Primul va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar al doilea sector va merge în misiuni de cercetare, căutare a sinistraților și efectuare a lucrărilor de asigurare.

Echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 de angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și doi câini de căutare-salvare a pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin șapte zile.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).