Marcați
Se scumpește caldura in Chişinau
6.02.2023, 15:16
Tariful pentru energia termică s-ar putea majora, în scurt timp, pentru locuitorii capitalei. Întreprinderea Termoelectrica cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o creștere cu aproximativ 30 la sută a tarifului, motivând prin scumpirea resurselor energetice primare.

Potrivit solicitării Termoelectrica, publicate de Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică, tariful la căldură urmează să fie majorat cu 27,4 la sută pentru consumatorii finali, sau de la două mii 854 de lei până la 3 mii 636 de lei pentru o gigacalorie fără TVA. De asemenea, Termoelectrica a solicitat și o majorare cu 24,4% - de la 4 lei 54 de bani până la 5 lei și 65 de bani pentru un kWh fără TVA pentru energia electrică pe care o produce.

Solicitarea de ajustare a tarifelor pentru energia termică și electrică produse de întreprinderea Termoelectrica se bazează pe o modificare semnificativă a prețurilor la resursele energetice primare, se menționează în solicitarea publicată de ANRE. Amintim că, cea mai recentă majorare a tarifelor pentru energia termică și electrică furnizate de Termoelectrica a avut loc în octombrie 2022. Tariful pentru încălzire a fost majorat atunci cu 31,6% - până la 2 854 de lei pentru o gicacalorie fără TVA. Pentru energia electrică scumpirea a fost de 33,5 la sută, sau până 4 lei și 54 de bani pentru un kWh.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).