Marcați
Mass-media online din Republica Moldova nu scapă de monitorizarea autoritățilo
3.02.2023, 17:55
Mass-media online din Republica Moldova nu scapă de monitorizarea autorităților. De acest lucru se va ocupa Consiliul Audiovizului sau o entitate nou-creată. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu la o emisiune de la un post de televiziune privat. El a declarat că pentru munca suplimentară, angajații instituției responsabile vor primi și salarii majorate.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că după suspendarea licenței celor șase posturi de televiziune, mai multe din ele au migrat pe online, iar necesitatea de a proteja spațiul virtual de falsuri a devenit o necesitate strigentă, pentru a exclude tentativele de manipulare și propagandă.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: Monitorizarea spațiului online este un subiect omniprezent în toate țările. Noi încă nu avem o decizie finală, pentru că, Consiliului Audiovizualului monitorizează TV-ul. Ei zic că nu au și eu îi cred, nu au suficiente capacități pentru a monitoriza și acest spațiu virtual.

Potrivit demnitarului, cel mai probabil, ntr-un final, Consiliul Audiovizualului va fi entitatea care va obține prerogativa de reglementare a spațiului online, iar pentru munca suplimentară, salariile angajaților urmează să fie majorate.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: Discuția cred că îi cam aici. Fie apare o nouă instituție care se ocupă nemijlocit cu monitorizarea acestui spațiu, fie capacităm Consiliul Audiovizualului, ceea ce nu-s prea fericiți, pentru că, apropo, și acolo ar trebuit să majorăm salariile și la CEC și la Consiliul Audiovizualului, pentru că dacă vrei ca oamenii ăștea cu dedicație și foarte serios să monitorizeze spațiul tău informațional, pentru că spațul informațional deja a devenit parte a securității statului. Dacă nu îți păzești spațiul tău de minciună, de propagandă, ajungi să ai surprize foarte serioase, foarte grave.

Pe data de 16 decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a sistat pe perioada stării de urgență licența de activitate pentru șase posturi de televiziune - Primul în Moldova, Accent TV, TV6, Orhei TV, NTV Moldova și RTR Moldova. Primele patru din ele continuă să activeze în regim obișnuit în spațiul online.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).