Marcați
47 de persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon în ianuarie
3.02.2023, 11:02
Pe parcursul lunii ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 47 de persoane, printre care 17 copii, pe motivul intoxicației cu monoxid de carbon.

Pe motivul intoxicațiilor cu monoxid de carbon a fost solicitată intervenția ambulanței pentru 20 de pacienți din centrul țării, 10 din nordul țării, 9 din UTA Găgăuzia și câte 4 persoane din municipiul Chișinău și sudul țării. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical prespitalicesc și au transportat asistat 41 de pacienți la spitalele din țară.

Potrivit specialiștilor, intoxicarea cu monoxid de carbon e cauzată de inhalarea monoxidului, un gaz insipid, fără miros, incolor, provenind din arderea incompletă a unor gaze. Se poate acumula în zone închise sau semi-închise, cum ar fi: mașini, case, clădiri. Dacă se acumulează o cantitate prea mare de monoxid, acesta poate deveni mortal. Simptomele cele mai frecvent asociate cu acest tip de intoxicație sunt: dureri de cap, amețeli, grețuri, stare de vomă. Printre alte simptome se numără somnolența, dereglările de vedere și a ritmului cardiac și pierderea cunoștinței.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).