Marcați
Ajutor pentru mai mulți solicitanți
2.02.2023, 18:26
Ajutorul de 700 de lei pentru perioada rece a anului va fi disponibil pentru mai multe familii din țară. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlament în prima lectură.

Prin proiectul adoptat este majorat multiplicatorul pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. Prin urmare, mai mulți cetățeni vor putea beneficia de această prestație socială. Totodată, proiectul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile lucrătoare – până la 40 de zile. Astfel, organele sistemului de asistență socială vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a procesa toate cererile depuse de solicitanți.

În acest an aproximativ 220 mii de cetățeni ai țării beneficiază de această prestație. În acest scop, au fost aprobate mijloace financiare necesare pentru plata prestației respective în volum total de aproape 770 milioane de lei.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).