Marcați
Poligonul de gunoi, motiv de polemici
2.02.2023, 17:55
În comuna Stăuceni din municipiul Chișinău urmează să fie amenajat un poligon de evacuare a deșeurilor, care vor fi colectate din raioanele de centru ale țării. Declarația a fost făcută de primarul capitalei, Ion Ceban care a criticat dur inițiativa majorității parlamentare de a adopta un proiect de lege în acest sens. Edilul a fost sprijinit de mai mulți deputați din Legislativ care au menționat că proiectul a fost inclus fără avizele necesare și studiile necesare de argumentare. Autorul inițiativei a promis să vină cu îmbunătățiri.

Proiectul de lege privind amenajarea poligonului de gunoi în municipiul Chișinău a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului. Decizia parlamentarilor l-a scos la rampă pe primarul Ion Ceban.

ION CEBAN, primarul capitalei: În apropiata vecinătate a sectoarelor Râșcani și Ciocana, PAS-ul a pregătit un proiect de lege, de dislocare a unei gunoiști pe 20 de hectare, echivalent a 50 de terenuri de sport, de fotbal mari. Reiterez, astăzi singurul depozit care a fost construit încă în perioada sovietică, care este modernizat, este la Țînțăreni și de care avem grijă noi, municipalitatea. Este vorba despre stația de tratare a levigatului, este vorba despre dig, este vorba despre compactare, este vorba despre standarde internaționale de administrare a acestor poligoane. Alte poligoane autorizate în conformitate cu prevederile legislației naționale și standardelor internaționale în Republica Moldova nu există.

Edilul municipiului Chișinău susține că nu va permite construcția unor locuri de colectare a gunoiului în aria sa de administrare. Astfel, Ceban intenționează să meargă cu o astfel de inițiativă la Consiliul Municipal Chișinău.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).