Marcați
Parlamentarii au revenit la muncă
2.02.2023, 15:06
Parlamentarii au revenit la muncă și au început sesiunea de primăvară cu ședința plenară a forului. În timp ce majoritatea parlamentară anunță o agendă ambițioasă pentru următoarea perioadă, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor crede că munca deputaților a început cu stângul. În același timp, membrii fracțiunii Partidului Șor intenționează în continuare să boicoteze ședințele plenare.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care este și liderul partidului de guvernământ, susține că în actuala sesiune se propune adoptarea legislației care va permite dezvoltarea mediului de afaceri și atragerea investițiilor, dezvoltarea ramurii energiei verzi și atragerea unei atenții mai mari domeniului educației. Deputații vor lucra și asupra ajustării legislației naționale la cea europeană.

În același timp, reprezentanții fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cred că actuala sesiune a început cu stângul.

GRIGORE NOVAC, deputatul fracțiunii BCS: Suntem îngrijorați de cum începem această sesiune. Vreau să vă spun că o începem cu stângul, ținând cont că actuala guvernare, PAS din nou intenționează să prelungească starea de urgență, care credem noi, atâta timp cât va fi această guvernare, nu se va mai termina în Republica Moldova.

Potrivit lui Grigore Novac, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor consideră că țara nu are nevoie de regim excepțional pentru a activa în beneficiul populației. Totodată, parlamentarul spune că în actuala sesiune colegii săi se vor axa pe agenda socială.

În același timp, fracțiunea Partidului Șor a anunțat că va boicota prima ședință a Parlamentului, declarând că actuala guvernare sfidează Constituția și normele statului de drept.

MARINA TAUBER, deputatul fracțiunii Șor: Noi nu excludem că vom boicota și celelalte ședințe ale acestei instituții capturate. Noi, echipa lui Ilan Șor vom acționa, ca de obicei, în interesul cetățenilor Republicii Moldova, care sunt singurii stăpâni ai țării și singurii care pot să dicteze condiții atât guvernării, cât și altor partide politice.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Exclusiv TV
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).